Relatieproblemen

Of u zich nu in een korte of een langdurige liefdesrelatie bevindt, een relatie heeft met één of meerdere partners, met een man of een vrouw, relatieproblemen komen in bijna alle relaties vroeg of laat wel een keer voor en hebben een grote impact op  het leven dat we leiden en ons algehele gevoel van welbevinden.

Wanneer mensen aan ‘relatieproblematiek’ denken, denken ze vaak aan slaande ruzies of stellen die alle respect voor elkaar zijn kwijtgeraakt. Gelukkig zijn de meeste relatieproblemen subtieler van aard.
Mensen die in relatietherapie gaan, geven aan dat ruzies geregeld hoger oplopen dan ze willen, dat het hen niet lukt om bepaalde interactiepatronen te doorbreken, dat ze moeite hebben om goed met elkaar te communiceren en problemen met elkaar op te lossen, dat ze het moeilijk vinden om elkaar te troosten of dat ze een gevoel van connectie met elkaar missen.

Relatieproblemen worden bij Move for Motion middels Emotionally Focused Therapy, of kortweg EFT, behandeld. Dit is een bewezen effectieve vorm van relatietherapie die emoties gebruikt als ingang om negatieve interactiepatronen te doorbreken en de communicatie te verbeteren. Hierdoor komt er weer meer ruimte voor begrip en verbinding in uw relatie.
Wanneer er sprake is van verbaal, fysiek of seksueel geweld binnen de relatie is EFT niet de aangewezen vorm van therapie. Eerst zal het geweld moeten stoppen. Dit kan gebeuren bij een therapeut die ervaring heeft met huiselijk geweld en relatietherapie. Daarna kan EFT toegepast worden om de onderliggende relatieproblemen aan te pakken.

Indien er problemen spelen in uw relatie en u geïnteresseerd bent in Emotionally Focused Therapy, kunt u contact opnemen met Move for Motion. Uw behandelaar bij Move for Motion is bij de Stichting EFT Nederland geregistreerd. Via de website van de Stichting EFT Nederland kun u meer informatie vinden.

De kwaliteit van onze relaties bepaalt de kwaliteit van ons leven.”
Esther Perel

Direct aanmelden