Tip! Tim Urban's TEDtalk over Procrastination

Jolien SpoelstraTips!Leave a Comment

‘Procrastination’ is het Engelse woord voor ‘het uitstellen of vertragen van iets’.

Het uitstellen van dingen die eigenlijk gedaan moeten worden, is iets wat voor veel stress kan zorgen. Mensen komen hierdoor vaak niet toe aan de dingen die echt belangrijk voor ze zijn. Ze raken gefrustreerd en zijn ontevreden over zichzelf en over de manier waarop ze invulling geven aan voor hen belangrijke levensgebieden, zoals het werk of hun relatie.

Tim Urban, zelf een zeer ervaren uitsteller, legt in zijn TEDtalk uit wat er gebeurt in het brein bij uitstelgedrag. Hij komt zelfs met enkele mogelijke oplossingen. ‘Inside the mind of a master procrastinator‘ (2016) is voor elke notoire uitsteller de moeite waard om te bekijken!

Op zijn blog ‘Wait but why‘ heeft hij meer over dit onderwerp gepost, grappig geschreven en super cool geïllustreerd. Maar hij schrijft ook over andere onderwerpen, zoals politiek, werk, liefde, e.d. Denk bijvoorbeeld aan ‘How to Pick a Career (That Actually Fits You)’ en ‘The marriage decision: Everything Forever or Nothing ever again’. Allemaal herkenbaar en heel leuk gebracht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *