Jolien Spoelstra

Jolien Spoelstra studeerde Klinische en Gezondheidspsychologie aan de Universiteit van Utrecht, waarna zij enige tijd werkte als selectiepsycholoog bij de Politie Academie in Amsterdam. Later is zij als therapeut werkzaam geweest op een ambulante behandelafdeling en bij de crisisdienst van Altrecht in Woerden. Nadat zij de opleiding tot cognitief gedragstherapeut heeft afgerond, heeft zij de post-master opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog, of kortweg GZ-psycholoog, gevolgd en is zij enkele jaren werkzaam geweest in het veld van de arbeidsgerelateerde problematiek bij PsyQ Business en Skils. Vanwege haar vertrouwen in de kracht van beweging, heeft zij de Runningtherapie opleiding gevolgd en runningtherapie groepen opgezet bij PsyQ en Skils.

hoofd2De afgelopen jaren was zij werkzaam op de ambulante behandelafdeling van PsyQ Zaandam. Zij behandelde mensen met angstklachten, stemmingsklachten, seksuele problematiek, psycho-somatische klachten en trauma’s. Zij heeft de post-master opleiding tot seksuoloog afgerond en is geregistreerd bij de NVVS, de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie.

Bovendien is zij supervisor en leertherapeut VGCt bij de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie en begeleidt zij therapeuten die de opleiding tot cognitief gedragstherapeut volgen.

Als EMDR-therapeut behandelt zij traumaklachten en PTSS middels EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing).

In 2015 is Jolien Spoelstra gestart met haar eigen praktijk Move for Motion, waar zij seksuele problematiek, angst, depressie, trauma en stressklachten behandelt. Zij is lid van de LVVP, de Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten.

Naast haar werk als therapeut, schrijft zij columns over relaties, liefde, lust en seks voor ILVY, hét online platform voor vrouwen ter bevordering van de seksuele gezondheid, en BABYBYTES., alles over zwangerschap, opvoeding en het leven als een Modern Mommy!