TIP! Inspirational speeches

Jolien SpoelstraTips!Leave a Comment

Op deze pagina vind je een aantal ‘inspirational speeches’ die mij aan het denken gezet hebben. Ik durf te wedden dat de lijst langzaamaan steeds verder uitgebreid zal worden. Dus hou het in de gaten, kijk af en toe eens of er iets nieuws bijgekomen is.

Dit zijn ze…

Simon Sinek
People don’t buy what you do, but why you do it

Simon Sinek, auteur en ‘motivational speaker’, is bij veel mensen inmiddels bekend. Maar voor degenen die hem nog niet kennen is zijn TEDtalk ‘How great leaders inspire action‘ (2009) een must-see! In zijn speech beschrijft hij glashelder hoe het komt dat sommige mensen, bedrijven of producten uitgroeien tot een succes… en andere niet.
Het interview ‘The Millenial Question, millennials in the workplace‘ met Simon Sinek is trouwens ook een absolute aanrader. Grappig, herkenbaar en leerzaam!

Deepak Malhotra
Quit early and quit often

Deepak Malhotra, econoom en auteur, is werkzaam als professor aan de Harvard Business School. In zijn ‘graduation speech‘ (2012) deelt hij een aantal van zijn eigen levenslessen met de MBA studenten die net examen hebben gedaan. Heel inspirerend, wat een voorrecht als je van deze man les hebt mogen krijgen!

Erben Wennemars
Succes zit in jezelf

In het programma ‘De klas‘ (2018) geeft ex-topschaatser Erben Wennemars, les aan een klas vol jongeren. Zijn les gaat over ‘succes’, maar wat is dat nou eigenlijk? Wat maakt iemand succesvol of juist niet? Erben Wennemars is in de eerste plaats natuurlijk geen spreker, maar een zeer succesvol sporter. Hij deelt zijn eigen ervaringen met de klas en zet daarmee de jongeren en de kijker aan het denken. Mooie televisie!

Brene Brown
The power of vulnerability

Brene Brown is wetenschapper aan de Universiteit van Houston en auteur van meerdere best-sellers over schaamte, moed, kwetsbaarheid en authenticiteit. Haar eerste TEDtalk, ‘The power of vulnerability‘ (2010) gaat over de kwetsbaarheid en is inmiddels echt een klassieker… Deze speech is al bijna 42 miljoen keer bekeken! En dat is niet zonder reden. Kijk zelf maar!

J.K. Rowling
The fringe benefits of failure and the importance of imagination

J.K. Rowling, natuurlijk bij iedereen bekend als de schrijfster van de Harry Potter reeks, zet in haar ‘Harvard commencement speech‘ (2008) uiteen hoe haar angst voor falen verdween, nadat haar angst werkelijkheid werd.¬†Een prachtige speech en prachtig gebracht… Net als in haar boeken, neemt ze je volledig mee in haar gedachten!

So why do I talk about the benefits of failure? Simply because failure meant a stripping away of the inessential. I stopped pretending to myself that I was anything other than what I was, and began to direct all my energy into finishing the only work that mattered to me. Had I really succeeded at anything else, I might never have found the determination to succeed in the one arena I believed I truly belonged.

Kristin Neff
The space between self-compassion and self-esteem

Dr. Kristin Neff, expert op het gebied van zelfcompassie en schrijfster van meerdere boeken over dit onderwerp, vertelt in haar speech voor TEDx¬†CentennialParkWomen (2013) over het verschil tussen zelfcompassie en zelfvertrouwen en waarom zelfcompassie zoveel beter werkt om verder te komen dan hard zijn voor jezelf. Op haar website vind je nog meer interessante video’s!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.