Tip! Andy Puddicombe's Headspace

Jolien SpoelstraTips!Reageren

Velen van ons ervaren te veel stress in hun leven. We zijn onrustig, voelen ons gejaagd en raken snel geïrriteerd of emotioneel. Wanneer je je hier in herkent, kan je natuurlijk terecht bij Move for Motion. We bieden behandelingen bij stressklachten, overspannenheid en burn-out. Maar je kan nu ook alvast zelf aan de slag, met Headspace.

Andy Puddicombe is de oprichter van Headspace, een platform voor mindfulness en meditatie. Via zijn boeken, website en via de Headspace app, leert hij je hoe je elke dag in slechts 10 minuten meer ontspanning en rust kan vinden.

In de Verenigde Staten is Andy Puddicombe een beroemdheid en heeft Headspace duizenden volgers. In Nederland hoor ik echter weinig over hem. Wil je Andy Puddicombe zelf aan het woord zien, bekijk dan zijn TEDtalk ‘All it takes is 10 mindful minutes‘ (2012) waarin hij meer uitlegt over zijn methode en hoe je op een makkelijke manier de grip op je leven weer terug kan krijgen.

Via Headspace leer je mindfulness en meditatie technieken die altijd en overal toepasbaar zijn. Hoewel het de bedoeling is om elke dag 10 minuten aan Headspace te besteden, kan je het natuurlijk ook af en toe toepassen, wanneer jij denkt dat het nodig is. De oefeningen worden vaak geïllustreerd met grappige filmpjes en herkenbare voorbeelden. Het is dus ook gewoon leuk om er mee aan de slag te gaan. Oftewel, train your mind and have fun doing it!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *