Cognitieve gedragstherapie

De meeste klachten zullen bij Move for Motion behandeld worden door middel van cognitieve gedragstherapie. Cognitieve gedragstherapie, ook wel CGT genoemd, is een effectieve vorm van psychotherapie. Volgens de offici√ęle behandelrichtlijnen GGZ is het de aangewezen behandelvorm bij seksuele disfuncties, angst, lichte depressies en stressklachten.

Cognitieve gedragstherapie is eigenlijk een samenvoeging van ‘cognitieve therapie’ en ‘gedragstherapie’. De cognitieve therapie richt zich op het veranderen van uw gedachten, waardoor ook de emoties en het gedrag die uit die gedachten voortkomen, veranderen. Bij gedragstherapie wordt vooral aandacht besteed aan het veranderen van uw gedrag, waardoor klachten veroorzaakt of in stand gehouden worden. Door uw gedrag te veranderen, veranderen emoties en gedachten mee.

Op deze manier ontstaat er beweging, daar waar u bent vastgelopen. U zal positiever denken, minder negatieve emoties ervaren en effectiever gedrag laten zien.

Voor meer informatie over cognitieve gedragstherapie¬†kunt u de website van de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCt) raadplegen. Hier vindt u ook video’s over cognitieve gedragstherapie bij angst, depressie, trauma, etc.