Tip! Boeken (2021)

Jolien SpoelstraTips!Leave a Comment

Ik kom er maar gelijk voor uit: Ik hou van boeken! En dan niet via een e-reader of koptelefoon… Nee, ik hou van het échte werk. De geur van het papier, het gevoel en het gewicht. Heel onhandig al die boeken in je tas, maar heerlijk tegelijkertijd! Ook in 2021 ben ik weer lekker veel aan het lezen en zou ik graag een aantal van die boeken met je delen.
Hoewel sommigen werken vooral met mijn vakgebied te maken hebben, zijn ze echt niet alleen voor collega’s interessant. Deze boeken zijn voor iedereen geschreven! En de lijst zal langzaamaan steeds verder worden uitgebreid…

Hieronder vind je een aantal ‘snoepjes’ die ik zéker aan kan raden!

Confettiregen (2020) – Splinter Chabot

In zijn debuut is Splinter Chabot net zo breedsprakig als op tv, maar desondanks toch echt een heel mooi boek om te lezen. Ik denk dat het een goed inzicht geeft in hoe moeilijk het kan zijn om ‘uit de kast te komen’, zelfs wanneer je in een land als Nederland woont en in een open en accepterend gezin opgroeit.

The Culture Map (2016) – Erin Meyer
Decoding How People Think, Lead and Get Things Done Across Cultures

Erin Meyer geeft les aan INSEAD en is gespecialiseerd in Cross-Cultural Management en Multi-Cultural Leadership. Zij heeft haar kennis in dit boek gebundeld. Het laat gelijk zien wat een horken de Nederlanders zijn in de ogen van vele andere culturen, maar geeft gelukkig ook handvatten om het contact met mensen met een andere cultureel achtergrond beter te laten verlopen.

Troy (2020) – Stephen Fry
Our Greatest Story Retold

Pfew, wat een hoop karakters, plaatsen en plots! Bijna niet te volgen… Maar als je eenmaal over de helft bent, wordt het verhaal over de val van de stad Troje langzaamaan zichtbaar. En dan wordt het prachtig, en tragisch… en prachtig… Die stephen Fry, wat een verteller is die man toch!

Dagboek van een verloskundige (2020) – Marlies Koers

Marlies is naast een zeer gedreven verloskundige ook echt een goed schrijver, want dit boek leest als een trein! Korte, vaak humoristische verhaaltjes, je bladert er zo een paar weg. Heerlijk voor op de bank op een regenachtige dag of op het strand in de zon. Gewoon een heel fijn boek!

The Artist’s Way (2020) – Julia Cameron
A Spiritual Path to Higher Creativity

Vorig jaar heb ik Big Magic van Elizabeth Gilbert gelezen (aanrader!) en vervolgens las ik ergens dat zij The Artist’s Way aanraadde. Zodoende kwam ik dit boek op het spoor. Blijkbaar heb ik onder een steen geleefd, want het is al in 1992 uitgebracht en er zijn sindsdien miljoenen exemplaren van verkocht. Wil je je creativiteit vergroten of (her)vinden, lees dan dit inspirerende boek!

Slug (2021) – Hollie McNish
And other things i’ve been told to hate

Ik geef het toe, ik ben een groupie… Hollie is te gek! Haar dichtbundel Nobody told me is een aanrader voor alle moeders. Haar nieuwste bundel Slug is ook echt fantastisch! Koop en lees dit meesterwerk, kan niet anders zeggen…

Choke (2011) –  Sian Beilock
What the Secrets of the Brain Reveal about Getting It Right When You Have to

Dit boek moet je écht alleen lezen als je geïnteresseerd bent in het onderwerp: ‘dichtklappen onder druk’, ofwel ‘choking’, en hoe dat te voorkomen. Want het staat bomvol wetenschappelijke onderzoeken en voorbeelden om die te illustreren, waardoor je kennis over dit onderwerp vergroot.

The Storytelling Animal (2013) – Jonathan Gottschall
How Stories Make Us Human

Jonathan Gottschall laat in zijn boek zien dat verhalen een belangrijk onderdeel zijn van wie wij zijn, als mensen. Wij zijn The Storytelling Animal: wij bedenken verhalen, vertellen verhalen, leven verhalen en zijn verhalen. Een interessant boek en goed gebracht!

A Tired Woman’s Guide to Passionate Sex (2009) – Lauri Mintz
Reclaim your desire and reignite your relationship

Lauri Mintz ken je misschien al van haar laatste boek Becoming Cliterate (echt een aanrader!) dat onder andere over ‘the orgasm gap’ gaat en hoe je als vrouw in een heteroseksuele relatie vaker klaar kan komen tijdens de seks. Dit boek is net als haar laatste boek heel fijn geschreven, toegankelijk, herkenbaar en grappig.

Zwerm (2021) – Berthe Spoelstra

Ik ben natuurlijk apetrots op mijn halfzus dat ze al weer een tweede prachtige roman heeft uitgebracht. En wat is deze goed! Haar debuut Schemerland begon met de zin ‘De nacht morst zwart.’ Maar ook haar tweede boek staat vol met de meest prachtige zinnen en neemt je weer mee in het hoofd van een ander. MOET je lezen!

Verder na een affaire (2015) – Petra Deij
Hoe kom je over ontrouw heen?

Een heel praktisch zelfhulpboek, vol met tips om op een zo goed mogelijke manier te herstellen na een affaire en je relatie weer op de rit te krijgen. Het boek gaat uit van de EFT-methode van Sue Johnson, auteur van de bestseller Hou me vast.

Is my husband gay, straight, or bi? (2014) – Joe Kort
A guide for women concerned about their men

Tijdens één van haar Sessions was Esther Perel in gesprek met Joe Kort en wat hij daar vertelde resoneerde direct bij mij! Zodoende heb ik natuurlijk gelijk zijn boek besteld. In Is my husband gay, straight, or bi? legt Joe Kort heel helder uit hoe het kan gebeuren dat sommige mannen seks hebben met andere mannen, opgewonden raken van ‘gay porn’ of seksuele fantasieën hebben waar mannen in voorkomen en tóch niet biseksueel of homoseksueel zijn! Wil je weten hoe dit zit? Lees dit boek!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *